Dansdisciplines

Dansstudio Cre@rt zorgt niet alleen voor dansplezier maar hecht veel belang aan de origine en de kwaliteit van de dans. Tijdens de lessen wordt op een goede danstechniek en houding geoefend in combinatie met hedendaagse invloeden door de evolutie van de dansstijlen.

KINDERDANS

Uw kind leert bij ons de basiselementen voor een goede opleiding: ritme, coördinatie, flexibiliteit en een goede houding. Op een speelse manier leren de kinderen de basisbeginselen van het dansen. We starten de eerste jaren met klassieke ballet, vanaf dan kunnen andere richtingen gekozen worden, zowel jazz aan onze dansstudio als de balletopleiding aan de academie.

JAZZDANS

Onze dansers krijgen tijdens jazzlessen heet wat verschillende dansstijlen onderricht, van R&B tot pop en van hip hop tot funk. Na een opwarming worden de verschillende dansechnieken verfijnd. Op deze manier leren de leerlingen zich uit te drukken via dans. Zowel klassieke technieken als typische jazzdanstechieken zoals contact-release en isolaties komen uitvoerig aan bod. Tijdens de oefeningen wordt er ook aan de buikspieren gewerkt en gestretcht. De climax is het uitwerken van een eigen choreografie. Jazzdans kan door alle leeftijdscategorieën beoefend worden.

KLASSIEK BALLET

Klassiek ballet is een zeer diverse en elegante kunstvorm met als enige instrumenten ons lichaam en onze geest. Dankzij de evolutie van de ballettechnieken maken de leerlingen zich een schitterende discipline eigen, waarin ze schoonheid, energie, tijd en ruimte met elkaar verbinden. De cursussen zijn er voor kinderen, jongeren en volwassenen.

Doorstroming

Diegene die op de academie of op de vroegere privéschool het niveau H3 heeft behaald, kan om het dansplezier blijven te beleven hun danstechniek verder blijven perfectioneren. Deze lessen gaan samen met de groep H3, de leerlingen die in dat jaar afstuderen.

© 2021 Creart Dansstudio | Contacteer Ons | Website door Publivisie